PURE CONNECTION

"Pure Connection" verwijst naar een diepe, oprechte band. 

Het duidt op een connectie gebaseerd op wederzijds vertrouwen en begrip. Het staat voor een staat van volledig aanwezig zijn en verbonden zijn met zichzelf of anderen. Deze connectie heb ik gevonden tijdens het werken met en behandelen van paarden. 

Tijdens mijn tijd in Australie kwam ik in aanraking met Natural Horsemenship. Natural Horsemanship is een benadering van het omgaan met paarden die gericht is op het begrijpen van het natuurlijke gedrag van paarden en het ontwikkelen van een harmonieuze relatie gebaseerd op vertrouwen en respect.

"Pure Connection" binnen Natural Horsemanship verwijst naar de authentieke, diepgaande band die wordt nagestreefd tussen mens en paard, waarbij communicatie, begrip en wederzijds respect centraal staan in de interactie en training van het paard.

In 2022 heb ik de trainingsfilosofie voor Human & Horse gevolgd bij Greetje Hakvoort. In 2023 volgde de Guasha opleiding voor Human & Horse. Momenteel ben ik bezig met de  Equine Massage cursus en Unlock your Horse's Jaw: TMJ MasterClass van Freely Forward BodyWork. In de toekomst hoop ik anderen te kunnen helpen om de principes van Natural Horsemanship en 'Pure Connection' te begrijpen en toe te passen om zo een diepere verbinding met hun paard te ontwikkelen.

Spieren van het paard, Guasha Friesland

Guasha diploma

Theorie paarden opleidingen