GUASHA

 

Guasha Leeuwarden


Guasha therapie is een eeuwenoude, traditionele Chinese geneeskunde, waarbij een steen wordt gebruikt om over de huid te schrapen met als doel stagnatie van toxines te verminderen waardoor de energiebalans wordt hersteld, spierspanning te verminderen en de bloedcirculatie te verbeteren zodat afvalstoffen weer beter worden afgevoerd en voedingsstoffen de cellen weer beter kunnen bereiken. Door te schrapen komt er van alles weer in beweging. En daarom is Guasha is ook zo veel meer, het is het in balans brengen van lichaam en geest, fysiek en mentaal. Het is een krachtige en diepwerkende behandelwijze die helpt met de bewustwording van het lichaam, doordat het laat zien waar het lichaam afvalstoffen of zelfs blokkades vasthoudt.

Guasha  wordt ingezet bij klachten, maar ook zeker preventief om gezond te blijven en als onderhoud.  Bij de mens willen we dat de behandelde huid roze kleurt, dit betekent dat de doorbloeding is gestimuleerd. Wanneer er een blokkade aanwezig is, kan Sha ontstaan. Dit is niet het doel, maar alles wat wordt losgelaten is goed. We pellen deze blokkades af, telkens een stukje totdat deze is verdwenen. Dit heeft vaak meerdere behandelingen nodig, maar soms ook meer dan dat. Soms is het van belang om beweging, houding of dieet eens onder de loep te nemen of om een dokter of specialist naar een bepaalde klacht te laten kijken.

Zelf zet ik deze behandeling in als deelbehandeling tijdens mijn Remedial Massage behandelingen. Wanneer Sha ontstaat, zal dit binnen een week weer verdwijnen. Over het algemeen wordt dit elke behandeling minder, totdat de blokkade is verdwenen.. 

Guasha Friesland

Spieren menselijk lichaam