Huidverbetering Leeuwarden

 

Huidanalyse: CELLICS HuidEcho en OBSERVE 520

Hyperpigmentatie: COSMELAN / VENUS VERSA IPL 

Huidverjonging: VENUS VERSA MP2 / plasma / SKINPEN MicroNeedling

Couperose / Rosacea: VENUS VERSA IPL 

Huidverbetering Leeuwarden | Schoonheidssalon Leeuwarden | Schoonheidsspecialiste Leeuwarden

Huidverbetering Leeuwarden

Onze gespecialiseerde huidbehandelingen, bestaan uit meerdere behandelingen: Microneedling, om actieve ingrediënten gericht de huid binnen te sluizen en om hiernaast de aanmaak van collageen en elastin te stimuleren. Plasma huidverstrakking, om oneffenheden te verwijderen en de huid te verstrakken. Cosmelan advanced DermaPeelings van MesoEstetic. Venus Versa IPL en MP2 huidverjonging dmv het verstrakken van de huid of het verwijderen van hyperpigmentatie of vasculaire huidproblemen zoals rosacea of couperose. Afhankelijk van de huid en het probleem kunnen de behandelingen apart of samen worden ingezet. Met een gespecialiseerde huidbehandeling ga je een stap verder dan de basis gezichtsbehandelingen, we helpen de natuur een beetje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voordat we van start gaan met het behandelprogramma maken we eerst een Observ huidscan en collageen huidecho.  Via de echo kunnen we onder andere de hoeveelheid collageen in de huid beoordelen. De Observ huidscan analyseert de huidlagen, deze analyses de eerste stap naar een mooie en gezonde huid. Wanneer er onvoldoende collageen of bescherming aanwezig is in de huid adviseren we supplementen. Door de combinatie van supplementen en de behandel techniek van de VenusVersa, SkinPen microneedling, Cosmelan en Expert behandelingen kunnen we een mooi resultaat in huidverbetring en collageen aanmaak verwachten. Na een behandelkuur maken we opnieuw een scan en zo kunt u zelf de toename in collageen zien. Het is zowel voor de behandelaar als de cliënt ontzettend fijn om zo nauwgezet en resultaatgericht te werk te kunnen gaan. 

 

HYPERPIGMENTATIE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VENUS VERSA

 

INTENSE PULSE LIGHT (IPL)

Teveel in de zon is nooit gezond voor de huid: een overdosis aan Uv-straling verhoogt de kans op huidkanker en je huid veroudert er sneller door. De cellen die pigment aanmaken worden hierdoor verstoort waardoor er ophopingen van pigment ontstaan: dit resulteert in donkere vlekken op de huid. Zonneschade wordt in de huid ‘opgeslagen’ wat op latere leeftijd kan duiden op huidveroudering en huidproblemen.

Pigmentvlekken op de huid zijn opeenhopingen van pigment ofwel melanine genoemd. Deze zijn zichtbaar op de huid door de donkere verkleuringen die ook wel pigmentvlekken of levervlekken worden genoemd. Wanneer de huid te veel aan zonlicht is blootgesteld kunnen de pigmentcellen in de war raken waardoor zij teveel melanine produceren of zorgen voor een disbalans.

Hormoonschommelingen, blootstelling aan zonlicht, ontstekingen en wondjes hebben invloed op de pigmentvlekken. Huidveroudering en pigmentvlekken gaan vaak hand-in-hand als we bijvoorbeeld over huid-verbetering spreken.

Bij Pure Indulgence BODY & SKIN CLINIC beschikken wij over een variatie van technieken en behandelingen zodat we maatwerk kunnen leveren om het pigment aan te pakken. Na het zien van het pigment en/of de bloedvaten tijdens het consult en de huidecho bekijken wij welke technieken en/of behandelingen het meest passend is/zijn voor de gerichte aanpak hiervan. Dit kan een behandeling / traject zijn met de Cosmelan Peeling, microneedling, of behandelingen met de VenusVersa IPL. Afhankelijk van het soort pigment en overige wensen waar je nog meer aan zou willen werken, stellen wij een op maat behandeling samen.

De lichtstraal van de VenusVersa dringt door de huid tot in het huidpigment en de bloedvaten, waar de energie omgezet wordt in warmte. Deze warmte doet vlekken afschilferen en de bloedvaten verdwijnen. Voor een optimaal resultaat worden meerdere( 4 à 6 behandelingen) gepland met telkens drie tot vier weken pauze. Daar de huid niet gebruind mag zijn voor en tijdens de kuur is het best deze behandeling te starten in de herfst.
Deze behandeling kent weinig of geen downtime(herstel).

Omwille van veiligheidsredenen kan het echter zijn dat u geen geschikte kandidaat bent:

 • Zwangerschap / borstvoeding
 • Huidkanker
 • Ziekten die door het licht gestimuleerd worden ( b.v. Lupus, epilepsie)
 • Recidiverende herpesinfecties.
 • Slecht gecontroleerde endocriene ziekten ( vb ontregelde diabetes)
 • Actieve huidziekten ( infecties, psoriasis,…)
 • Facelift binnen de 3 maanden
 • Tattoo of permanente make-up in het te behandelen gebied.
 • Bepaalde medicatie
 • Zongebruinde huid

De huid mag niet zongebruind zijn, ook het gebruik van zelfbruiners is uit den boze. Producten die de huid irriteren (vitamine A derivaten, fruitzuren) moeten een drietal dagen voor de behandeling gestopt worden.

De huid kan tijdelijk wat rood zien, ouderdomsvlekjes zullen progressief donkerder worden om vervolgens meestal binnen een week af te schilferen. Soms kan de huid een aantal dagen wat gezwollen zijn (voornamelijk bij mensen die veel rode bloedvaatjes hebben die behandeld moeten worden); Ijs en een antihistaminicum kunnen hier verlichting brengen. Make-up mag na 48 uur terug aangebracht worden (wij raden altijd minerale makeup aan, Youngblood mineral makeup is bij ons in te salon te verkrijgen). 

De belangrijkste maatregel is dat de huid voor, tijdens en tot 2 weken na de behandeling voldoende beschermt wordt tegen UV licht (zonlicht en zonnebank). Extreme warmte of huid irriterende behandelingen worden best gedurende een paar dagen vermeden worden.

 

Cosmelan Leeuwarden, pigment behandeling

COSMELAN

PROFESSIONELE BEHANDELING VOOR DE CORRECTIE VAN HYPERPIGMENTATIE

Hyperpigmentatie is een veel voorkomend probleem en wordt veroorzaakt door verschillende factoren. Deze factoren kunnen o.a. zijn: een verstoorde hormoonbalans, huidveroudering, zwangerschap, pilgebruik, menopauze en zonnebaden zonder zonbescherming (SPF) te gebruiken.

Cosmelan® is een depigmenterende methode met een intensief correctief effect dat de overproductie van melanine in de melanocyten reguleert en het verschijnen van nieuwe donkere vlekken remt en bestrijdt. 

Het heeft een dubbele, corrigerende en controlerende actie waardoor resultaten op korte en lange termijn worden behaald door hyperpigmentatie onder controle te houden. U krijgt hierdoor opnieuw een pigmentvrije, gezonde en heldere huid. 

Cosmelan is al meer dan 30 jaar dé behandeling bij uitstek bij hyperpigmentatie en is het favoriete product van de meest prestigieuze huidtherapeuten, artsen, huidverbeteringsinstituten en dermatologen wereldwijd.  Cosmelan is de  enige behandeling wereldwijd waarmee je 95% van het diepliggend melasma kan wegwerken.

DE BEHANDELING

24 uur voor de behandeling brengt u thuis een Glycolic + E + F aan, dit is om de huidvernieuwing te versnellen en om onvolkomenheden die zichtbaar zijn op het huidoppervlak (rimpels, vlekken, poriën, doffe huid, ongelijkmatige textuur, enz.) te verminderen.

Op de dag van de behandeling brengen wij het Cosmelan masker aan, na 8 tot 12 uur verwijdert u thuis zelf het masker. Houdt hier rekening mee door de rest van de dag geen afspraken en/of bezigheden in te plannen. (Denk aan uw vervoer, auto ipv openbaar vervoer of fiets)

Gecombineerd met de thuisproducten wordt er gezorgd voor het optimale resultaat. Na het verwijderen van het masker is de huid rood en voelt branderig en trekkerig aan. Dit is normaal, zeker tijdens de eerste 48 uur na de behandeling. Om dit te verminderen gebruikt u gedurende 48 uur een voedende, vochtinbrengende crème (Melan Recovery) en eventueel, op ons advies, een masker.

Na deze 48 uur krijgt u een bel afspraak voor controle. Hierna begint u met de andere producten zoals de Cosmelan 2 crème. Hiervoor krijgt u uitgebreide instructies en bovenstaande producten zitten 1malig bij de prijs van de behandeling in. (Cosmelan 2, Melan Recovery en Melan 130 zonbescherming)

Schilfering komt op de tweede of derde dag bij alle huidtypen voor. Een week na de behandeling begint de huid te verbeteren, tot 4 weken na de behandeling zult u de grootste verandering zien, dankzij de cosmelan 2 zal dit hierna nog meer verbeteren en onder controle worden gehouden. Het is van belang deze minstens 6 maanden na de behandeling te gebruiken.

VENUS VERSA MP2

De VenusVersa MP2 geeft multipolaire radiofrequentie af in combinatie met magnetische pulsen. Deze tweeledige aanpak zorgt voor verbluffende resultaten. De radiofrequentie geeft de huid een liftend effect en de magnetische pulsen zorgen voor verstrakking en versteviging van de huid. Doordat er nieuw collageen wordt gevormd is het effect langdurig en zijn we echt in staat om de huid van binnenuit te verbeteren.
De gepatenteerde MP2 technologie is uniek en de enige technologie die zich niet alleen op bestaand collageen focust maar ook echt in staat is om de huid zo te behandelen dat er nieuwe fibroblasten (die voor collageen zorgen) en bloedvaatjes aangemaakt zullen worden.
Radiofrequentie zorgt er ook voor dat de huid een egalere huidstructuur zal krijgen. 

U zult een zichtbare versteviging van de huid waarnemen en middels de collageen scan kunnen wij u de toename in collageen duidelijk aantonen. Al na 1 behandeling merkt u effect en zal de huid steviger en stralender ogen. Na de behandelkuur kunt u een prachtig resultaat in verstrakking van uw gezichtscontouren verwachten. Na de behandelkuur zet het verbeteringsproces zich nog maanden voort. Wij raden u aan uw collageen supplementen in te blijven nemen om dit resultaat zo lang mogelijk in stand te kunnen houden.

ACNE

Als puistjes of mee-eters ontsteken, ontstaat er acne. Een vervelende, zichtbare aandoening op het gezicht, de rug en de borst. Een goede verzorging en huidverbeterende behandelingen verminderen de acne, voorkomen blijvende littekens en brengen de huid weer in balans. Als ANBOS-schoonheidsspecialist helpen wij hiermee zodat uw huid er weer schoon en fris uitziet!

Acne vulgaris is de medische term voor jeugdpuistjes. Het is een chronisch ontstekingsproces van het haarfollikel-talgkliersysteem dat wordt beïnvloed door hormonale factoren. Meestal vindt u acne op het gezicht, in de hals en nek, op de borst en de rug.

 Bij de één zijn het enkele puistjes, bij de ander is het een uitgebreide huidaandoening. Deze kan psychische problemen geven. Acne begint vaak rond de puberteit en kan zo'n vijf tot tien jaar duren. Maar er zijn ook genoeg dertigers die nog steeds klachten hebben. Het komt ook voor dat volwassenen die nooit eerder last van puistjes hadden opeens acne krijgen.

Pure Indulgence BODY &SKIN Clinic is ANBOS geregistreerd waardoor de acne behandelingen door vrijwel alle zorgverzekeraars worden vergoed. Of een vergoeding voor u van toepassing is, kunt u zelf nalezen in de polisvoorwaarden van uw aanvullende zorgverzekering of navragen bij uw zorgverzekeraar.

De combinatie van voeding -samen met hormonale veranderingen- kunnen het effect van bepaalde hormonen (IGF-1 en DHT) fors versterken waardoor er veel te veel talg wordt geproduceerd. Deze laten de talgklieren verstoppen en bieden zo een voedingsbodem voor bacteriën.

Die bacteriën zijn er overigens altijd, maar als de talgklieren verstopt raken en het immuunsysteem minder goed functioneert ontstaat er een overwoekering met acne tot gevolg

Acnelittekens zijn littekens als gevolg van hevige of milde vormen van acne. Deze littekens zien eruit als putjes, gaatjes of onregelmatige deukjes in je huid. Ook kan je huid wat verkleurd zijn rondom het litteken. Acnelittekens worden vaak als cosmetisch storend ervaren en verdwijnen nooit helemaal uit zichzelf.

Uit onderzoek blijkt dat acnelittekens ontstaan wanneer er sprake is geweest van een (forse) ontsteking. Niet elk puistje vormt direct een risico op littekenvorming, maar hoe groter de ontsteking en hoe regelmatiger de ontsteking voorkomt, hoe groter de kans op huidbeschadiging. Daarnaast kunnen de volgende externe factoren ook van invloed zijn op het ontstaan en/of verergeren ervan:

 • Herhaaldelijk zelf uitknijpen van mee-eters en puistjes.
 • Zonlicht. Zodra een ontsteking aan zonlicht wordt blootgesteld, kan er een donkere verkleuring ontstaan.
 • Genetische factoren.
 • Een slechte wondgenezing.