ELEKTRISCH ONTHAREN: APILUS Senior

IPL HAARREDUCTIE: VENUS VERSA IPL

Elektrisch ontharen met Apilus senior 3G

Wat is elektrisch ontharen?

Met een flinterdunne naald wordt er gedurende een seconde met hoogfrequente elektriciteit de eiwitten in het haarzakje vernietigd waardoor er geen haar meer kan groeien.

De methode elektrisch ontharen bestaat al heel lang en is bewezen nog steeds het meest effectief. Daarnaast kunnen ook de lichte haarkleuren of moeilijke haren worden onthaart. Het is geschikt en betaalbaar voor iedereen.

Ik werk met de Apilus senior 3G. Dit apparaat werkt met de hoogste frequentie waardoor je sneller werkt en deze voor meer comfort van de behandeling zorgt.

Apilus Permanent Ontharen

Met het elektrisch ontharen apparaat is het ook mogelijk om door middel van coagulatie de volgende huidoneffenheden te behandelen:

  • rode aders in het gezicht (couperose/rosacea)
  • steelwratjes (fibromen)
  • gerstekorrels (milia)
  • mee-eters (comedonen)

Na de behandeling

Direct na de behandeling kan de huid rood zijn of lichtelijk gezwollen aanvoelen.

Tussen de behandelingen door raad ik aan om een goede zonnebrand te gebruiken (minimaal factor 30) en niet te harsen of epileren in het te behandelen gebied.

Is de behandeling pijnlijk?

De stroompulsjes gaan in de haarzakjes en dit kan gevoelig zijn maar niet pijnlijk. Bovendien is het apparaat instelbaar op de pijngrens van de individuele cliënt en per lichaamsgebied.

Aantal benodigde behandelingen

Bij het behandelen van huidoneffenheden is één behandeling of soms een tweede behandeling nodig.

Voor definitieve ontharing kan in het begin wekelijkse behandeling nodig zijn met zo nu en dan een jaarlijkse onderhoudsbehandeling. Meestal is de behandelduur afhankelijk van medicijngebruik en hormonale invloed. Door het geavanceerde Apilus apparaat, ben je meer zeker van de effectiviteit van de behandelingen waardoor in vergelijking met andere instituten minder behandelingen nodig zullen zijn!
 

Vergoeding kosten bij zorgverzekering

Mocht u ongewenste donkere overbeharing hebben, dan kunt u met een verwijzing van de huisarts, een deel van de kosten declareren bij de ziektenkostenverzekering, afhankelijk van hoe u verzekerd bent.

Venus Versa

IPL ontharing

Wat is IPL?

Intense Pulsed Light Technology (IPL) is een veilige en niet-invasieve manier van ontharen die gebruik maakt van licht, ook wel lichtflitstherapie genoemd. Een IPL-behandeling is uiterst effectief bij huidproblemen zoals acne, diffuse roodheid, couperose, wijnvlekken, rosacea en oppervlakkige pigmentvlekken. Ook wordt een IPL-behandeling vaak toegepast voor lichaamsontharing. Een IPL-behandeling kan bovendien bijdragen aan huidverbetering. De IPL-techniek gebruikt een breed spectrum aan licht en beschadigt de omliggende huid niet.

De ongewenste haren worden  opgewarmd tot ca 70° waardoor de groeicellen van de haren vernietigd worden (indien het haartje in de groeifactor zit) en de haartjes worden verwijderd. IPL gebruikt licht over een breed oppervlakte, dat het doel filtert door zich te richten op het donkere pigment van haar. Doordat de haartjes direct vanuit de wortel verwijderd worden, is de kans op terug groei kleiner en profiteert u langer van het resultaat. Wanneer uw haar terug groeit, is het vaak zachter dan eerst. Zoals bij elke vorm van ontharing is een permanente oplossing niet altijd gegarandeerd.

Om optimaal resultaat te behalen is het nodig om meerdere keren een IPL-behandeling te ondergaan. Haar groeit namelijk in 3 verschillende fases: groeifase, rustfase en de overgangsfase. Alleen de haartjes in de groeifactor worden vernietigd. Door over een langere periode IPL-behandelingen te ondergaan, zal aan het eind van het behandeltraject 80 tot 90% van de ongewenste haargroei of overbeharing verdwenen zijn.

Venus Versa ontharing

De Venus Versa™ IPL-systemen leveren 1,5 keer meer energie dan andere IPL systemen. 

Het real-time koelsysteem bewaakt de temperatuur 1000 keer per seconde voor een ongeëvenaarde veiligheid en comfort voor de patiënt.